De klantenafdeling van Audi Sport besluit het jaar 2018 met een totaal van 256 overwinningen en 21 titels voor de rijders. Ze haalden zeges en titels in meer dan 700 races wereldwijd. Dat is een stijging sedert 2017.

Nooit eerder haalde de klantenafdeling van Audi Sport zoveel successen in de internationale autosport. Op zijn tiende verjaardag haalde het klantendepartement 256 zeges (63% meer dan in 2017), 634 podia (een stijging van 46%), 21 algemene rijderstitels (een stijging van 40%) en 38 titels binnen de klassen (een stijging van 217%). De Audi RS 3 LMS en Audi R8 LMS GT3 modellen en de Audi R8 LMS GT4 die zijn debuut maakte in handen van de klantenteams, waren verantwoordelijk voor deze successen.

De GT3 van Audi won 138 races en 13 rijderstitels, onder andere in de kampioenschappen in Australië, China, Duitsland, Zweden, Nieuw-Zeeland, Oost-Europa en Europa. De wagen was ongeslagen in de Intercontinental GT Challenge. Voor de Audi RS 3 LMS TCR waren er 92 overwinningen en telkens de titel in Noord-Amerika, de Benelux en Rusland. De Audi R8 LMS GT4 maakte zijn debuut en haalde 26 zeges en drie kampioenschappen in Noord-Amerika, Frankrijk en Europa.

(foto: Audi Media)