• MRF Challenge: Max Defourny won opnieuw een race in de MRF Challenge, een Aziatisch eenzitter kampioenschap dat dit weekend aan de tweede afspraak op zijn kalender toe is. Op Sakhir pakte Defourny de pole en de zege in race 3. De andere overwinningen waren voor Andreas Estner en Jamie Chadwick. Vermelden we nog dat onze andere Belg, Michelangelo Amendola, het opnieuw uitstekend deed met een zevende en twee vijfde plaatsen. Vandaag worden nog twee races gereden.
  • Formule 2: Giuliano Alesi, de zoon van race icoon Jean, blijft trouw aan het Trident team maar maakt wel de overstap naar de Formule 2 in 2019.
  • Formule 2: Het Russian Time team verdwijnt dan weer uit de Formule 2 maar hun plaats wordt overgenomen door UNI-Virtuoso, een nieuw team samengesteld uit mensen van … Russian Time. Zij bevestigden al Luca Ghiotto en de Chinees Guanyu Zhou.
  • F.Renault Eurocup: FA Drivex, het team van Fernando Alonso in de Formule Renault Eurocup, testte op donderdag de Italiaanse F4 vicekampioen Leonardo Lorandi op een Dallara-Toyota F3 wagen uit de Euroformula.
  • Indycar: nadat eerder McLaren koos voor de Chevrolet motor is het nu Harding Racing dat overstapt van Chevrolet naar Honda. Daarmee heeft de Japanse constructeur nu 15 wagens in het Indycar kampioenschap tegenover negen voor Chevrolet