Davy Van Den Branden is al tal van jaren actief in rallycross en is al een tijd lang een vertrouw gezicht in de klasse Super1600 waar hij tegenwoordig de strijd aangaat met een Citroën DS3. Afgelopen jaar moest Van Den Branden zijn meerdere erkennen in zijn merkgenoot Steve Otzer die Belgisch kampioen rallycross in Super1600 werd met een Citroën Saxo. Toch kon Van Den Branden op de valreep nog met een goed gevoel de winter induiken.

Wat is jou moment voor 2018?

“Dit was ongetwijfeld de laatste BK wedstrijd van 2018 op het Duivelsbergcircuit te Maasmechelen ! In een rechtstreeks duel met Steve Otzer kon ik , nadat ik dit seizoen 8 keer 2e eindigde achter hem, de overwinning behalen. Dit was een mooie beloning voor mijn hele team dat er steeds in geloofde en er alles aan deed om in ideale omstandigheden aan de start te komen.”

Wat was het autosportmoment van het seizoen?

“De WRX finale Supercars in het Franse Loheac ! Een bloedstollend finale waar er een duel was met de 2 Audi’s van EKS en de PSRX Volkswagen Polo’s. Deze kozen voor een vroege jokerstrategie en de Audi’s gingen pas beide in de laatste ronde. In de allerlaatste bocht schoven ze op een heel faire manier achter elkaar en kwamen alle 6 finalisten bumper aan bumper over de finish.”

Wat zijn de plannen voor komend seizoen?

“We wachten met ongeduld op de officiele kalenders van zowel het BK ,NK als Belned.
Het BK zal zoals gewoonlijk de prioriteit krijgen. Daarnaast kijken we uit naar enkele kalenders in de buurlanden om eventueel een iets meer internationaal programma te rijden.”

(foto J Dingenen)