Herinnert u zich Benny Smets nog? De Leuvense ondernemer was jarenlang invoerder van Ginetta en samen met Steve Vanbellingen en KS Motorsport zagen we hem enkele malen racen in Zolder. Nu leidt Smets zijn transportbedrijf Ninatrans met een blik op de toekomst!

Het transportbedrijf Ninatrans uit Leuven draagt maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel. Terwijl het bedrijf recentelijk investeerde in LNG-trucks (liquid natural gas), gelooft Ninatrans tevens in een andere technologie voor de toekomst, met name trucks aangedreven door waterstof.

Reeds begin 2018 werd als één van de eerste bedrijven in Europa een voorbestelling voor vrachtwagens geplaatst bij het Amerikaanse merk Nikola. Dit om het vertrouwen uit te spreken in de ontwikkeling van deze technologie. De reden dat Ninatrans op dit moment met het nieuws naar buiten treedt is omdat Nikola formeel bevestigd heeft dat het een model ontwikkelt, specifiek voor de Europese markt, de Nikola TRE. Dit model, waarvan Ninatrans er 10 besteld heeft, wordt in het voorjaar van 2019 in Amerika officieel voorgesteld.

Benny Smets, CEO Ninatrans : “We geloven bij Ninatrans in deze technologie voor lange-afstand transporten, vooral omdat waterstof-energie geen enkele co2 uitstoot heeft. We houden er vanzelfsprekend rekening mee dat deze trucks nog niet morgen in België en de rest van Europa zullen gaan rondrijden. Er dient nog een lange weg afgelegd te worden, onder andere voor het bouwen van de nodige waterstof-laadstations. Maar we kijken nu reeds reikhalzend uit naar de dag dat we met onze Nikola-trucks de baan op kunnen.

De Nikola TRE heeft een een vermogen van 500 tot 1000 pk, een actieradius van 500 tot 1.200 km afhankelijk van de opties. Opladen kan zeer snel in specifieke waterstof-laadstations. Verdere info over deze voertuigen op www.nikolamotor.com