Omdat Xavier Maassen al jaren in ons land woont en liefst met Belgische teams racet, is hij zeker op zijn plaats in onze reeks. De man uit Lanaken blijft ook volgend seizoen aan het werk met Porsche, dat verklapte hij al.

Wat was jouw moment van 2018?

“Ik denk dat ik dan uitkom bij mijn deelname aan de 24 Uur van de Nürburgring, waar ik samen met mijn teamgenoten onze klasse won tijdens een verschrikkelijk zware editie van die 24 Uur van de Nürburgring. Daar ben ik erg trots op.”

Wat was het autosportmoment van het jaar?

“Ik denk toch dat de overwinning op Le Mans van Toyota en Alonso het mooiste moment van het seizoen was. Het geeft uitstraling aan de hele autosport!”

Wat zijn de plannen voor 2019?

“Never change a winning teams, dus op het programma staan veel races met Porsche, in de Benelux Carrera Cup en diverse 24-uursraces. Ik ben een man van de 911 (lacht)…”