We legden de overkoepelende organisatie van rallycross in België onze eindejaarsvragen voor en kwamen daarvoor terecht bij Andy Lasure en Liliane Notermans. Eerstgenoemde is president van de Belgian Off Road Association, kortweg BORA , en Liliane secretaris. BORA werd opgericht in 1973 en samen met een trouwe ploeg staat het duo in voor onder meer de uitwerking van een nieuwe kalender.

Wat is de bilan voor 2018?
“2018 was een moeilijk jaar dat hoopvol begon met de belofte op heropening van het Glossocircuit. Dit is echter niet doorgegaan waardoor onze kalender grondig diende aangepast te worden. Toch hebben we nog 7 wedstrijden kunnen laten meetellen voor het kampioenschap. Het tweede te betreuren punt is het bijna volledig verlies van onze Supercars. Wij hebben spijtig genoeg niemand die auto’s bouwt en verhuurt voor een schappelijke prijs. We zouden een soort RX2 categorie moeten kunnen aantrekken. Wie weet, is er ergens wel iemand geïnteresseerd.

Wat was het hoogtepunt van het seizoen?
Elke wedstrijd was erg spannend in alle divisies, maar ik zie niet echt een hoogtepunt, een opvallend sterke prestatie, behalve onze 2 Belgische piloten die het erg goed hebben gedaan in andere kampioenschappen. Zo is Steven Volders laatste FIA kampioen Touring Car geworden en Guillaume De Ridder vice-kampioen RX2.”

Wat zijn de plannen voor komend seizoen?
“De SRX klasse gaat niet meer door in Rallycross format, maar gaat een ganse ander soort wedstrijden rijden, beter aangepast aan de wagens en de gekozen formule. Voor de rest zullen onze klassen dezelfde zijn en hopen we onze juniors in grote getale terug te vinden in de JuniorRx. We zullen 4 wedstrijden hebben op Duivelsberg, waarvan 1 ook tellend voor het Duits kampioenschap. Er zal verder nog een wedstrijd in Buxtehude en in Valkenswaard worden opgenomen in ons kampioenschap. Er is nog een kleine kans dat we ook nog naar overzee gaan, maar dat moet nog bevestigd worden
.”

“2019 begint trouwens met onze kampioenenhuldiging op 19 januari in Tiendschuur in Kuringen.”

(foto J Dingenen)