De Nissan LEAF Nismo RC bestaat al sinds 2011 maar mocht afgelopen week in Dubai zijn potentieel presenteren als elektrische racewagen.

De Nissan LEAF Nismo RC is opgebouwd uit een volledig koolstofvezel monocoque chassis en is van bij aanvang ontworpen als een echte racewagen. De tweedeurs carrosserie bestaat uit drie delen die afzondrlijk kunnen worden verwijderd (handig voor snelle interventies). Het Nissan LEAF Nismo RC racemodel is iets langer, iets breder en heeft een kortere wielbasis dan het productiemodel. Het gewicht werd met 40% verminderd. De batterijen en motor liggen centraal.

Er zijn 48 lithium ion batterijen en een elektromotor die 80kW vermogen en 280Nm koppel levert. Het neemt slechts 30 minuten in beslag om de batterijen tot 80% van hun capaciteit te laden. Zoals steeds met elektrische wagens is er geen uitlaat en dus geen CO2 uitstoot en …geen geluid.

De Nissan LEAF Nismo RC haalde al een topsnelheid van 150 km/u en gaat van 0-100 km/u in 6.85 seconden. In race omstandigheden zal de Nissan LEAF Nismo RC  20 minuten kunnen racen op een volle batterij.

VIDEO

(foto & video: Nissan TV)