De Rally van Kortrijk sloot afgelopen weekend het rallyseizoen 2018 af, maar nu al kondigen zich de eerste plannen voor 2019 reeds aan! Moorsledenaar Nick Degryse zal net zoals in 2018 opnieuw naast Gunther Monnens plaats nemen tijdens de Rallysprint van Moorslede, deze keer wel in een Skoda Fabia R5…

Begin dit jaar heb ik in Moorslede Gunther mogen navigeren in de Porsche. En het afgelopen seizoen ben ik Gunther blijven volgen en steunen waar mogelijk,” aldus Nick Degryse die reeds vroeg begon om een project op poten te zetten voor 2019. Maar toen Gunther in september zijn Porsche verkocht moest er op zoek worden gegaan naar een andere wagen. “Ik ben nog bezig met de opbouw van een nieuwe Porsche, maar wanneer deze zal klaar zijn en of we er wel mee gaan rijden volgend jaar is helemaal niet zeker,” vertelde de Limburger.

Uiteindelijk brengen Gunther en Nick de Skoda Fabia R5 van Rallyeam Van Eecke aan de start van de Rallysprint van Moorslede.
Ik ben net voor de Condroz deze wagen gaan testen en ik was echt stevig onder de indruk. De Porsche heeft uiteraard meer vermogen, maar de wegligging en de de remkracht zijn fenomenaal…” aldus Gunther die mits het nodige budget volgend jaar graag meerdere wedstrijden met deze wagen zou rijden.
Als er nog R5’s aan de start staan zal het moeilijk worden voor Gunther om voor de zege te gaan, maar met deze Fabia moet een podiumplaats in mijn thuiswedstrijd zeker haalbaar zijn,” meent Nick.
Om met een R5 voluit te gaan heb je de nodige kilometers nodig,” vult Gunther aan. “En bovendien vertelde Nick dat hij bij winst in Moorslede de helm aan de haak hangt, tweede worden zou mooi zijn (lacht). Ik wil nu reeds Nick bedanken voor zijn inspanningen, ik zorg ervoor dat hij en de sponsors niet zullen ontgoocheld worden, zelfs als we daartoe moeten winnen,” besluit de goedlachse piloot uit Bocholt.

(medegedeeld)