Mike Den Tandt en Charles Weerts hebben met hun WRT Audi voor team België de eerste kwalificatierace voor de FIA GT Nations Cup in Bahrein gewonnen. Het Belgische duo domineerde de race van start tot finish.

Bij de start ging de leidende Audi wat wijd, maar door een aanrijding tussen de Ferrari van Thailand en de Ferrari van het Verenigd Koninkrijk, waar ook de Deense Ferrari slachtoffer van werd, wist Den Tandt de leiding te behouden.

Hij reed een prima eerste stint en wist een mooie voorsprong uit te bouwen. Halfweg de wedstrijd nam Weerts het stuur over en die laatste slaagde erin om uiteindelijk een voorsprong van ruim 25 seconden uit te bouwen.

De Turkse Mercedes van Salih Yoluc en Ayhancan Guven finiste op de tweede plek, terwijl de knap teruggekomen Engelse Ferrari van Christopher Buncombe en Christopher Froggatt in de slotfase nog de derde plaats verloor aan de Italiaanse Ferrari van Piergiuseppe Perazzini en Matteo Cressoni.

De tweede kwalificatierace en de hoofdrace staan zaterdag op het programma.

Foto © SRO