De Moustache Classic wordt zaterdag 24 november de laatste en beslissende manche voor het VAS Classic kampioenschap. Zowel voor de algemene titel als voor deze in de verschillende categorieën ligt de strijd nog wijd open.

Al tijdens de zomermaanden gingen de organisatoren van de Moustache Classic op pad om hun route uit te zetten. Op maandag 12 november viel dan het doek want dat was de dag dat de inschrijvingen werden afgesloten. En de door de rijders geliefde wedstrijd, de negende van die naam, lijkt af te stevenen op een nieuwe succeseditie.

Zoals een goede traditie het wil zal de Moustache Classic zijn naam eer aandoen en wordt het een pittige wedstrijd. Er zullen drie delen worden afgewerkt van ongeveer 80 kilometer. Deel 1 brengt de concurrenten richting Neerpelt, met een tussenstop bij ponyclub De Dravers. Dan worden de deelnemers in deel 2 terug gebracht naar het Parochiehuis in Bocholt voor de koffiepauze, met een hergroepering tegen 15u00. De derde etappe wordt een lus rondom Bocholt van ongeveer 70 km, die bewust korter en gemakkelijker wordt gehouden dan de twee vorige etappes. Dat betekent dat het verschil vooral overdag, in deel 1 en deel 2 dient te worden gemaakt.

Spannend wordt het zeker in Bocholt want de gang van zaken in het kampioenschap maakte dat wie titelambities koestert, zal moeten scoren!
Babeliowsky en Jaeken wierpen zich na hun zege in de Noorderkempen op tot zijn outsiders in het VAS Classic kampioenschap. Vooraan in de kampioenschapsstand kregen we na de voorlaatste wedstrijd een hergroepering in de algemene tussenstand, met Karel en Korneel Vandoorn (Volvo 240) nipt aan de leiding met 130 punten, voor Steven en Jos (Matra Murena) met 129 punten en Inge en Leo Rackham op de Peugeot 205 GTi (127 punten). Vervolgens sluiten Buelens-Bersipont (Volvo Amazone) met 126 punten en Agten-Seynaeve (Datsun 240Z) met 125 punten nog aan. Maar we moeten ook nog rekenen op één schrapresultaat, en dat kan deze hele rangschikking aardig door elkaar halen. Met 93 punten lijken Babeliowsky en Jaeken kansloos, maar indien zijn winnen dan tellen ze hun 50 punten integraal bij hun totaal. Leo en Inge Rackham staan wellicht met de beste kansen want van de koplopers hebben zij al een nulresultaat om in te brengen, terwijl de anderen punten moeten laten vallen. In de diverse categorieën wordt deze logica uiteraard eveneens weerspiegeld in de tussenstand. De respectievelijke leiders Buelens-Bersipont bij Oldtimers, Rackham-Rackham bij Youngtimers en Vallaeys-D’Haese bij Toertimers kunnen nog door eender wie uit de top 10 bijgebeend worden. Misschien is niet alles meer mogelijk voor iedereen, maar er zijn nog heel veel kansen voor heel wat deelnemers!

Naar jaarlijkse gewoonte start de eerste deelnemer exact om 9u31 op het Kerkplein in Bocholt. De vroege vogels worden terug op het finishpodium in Bocholt verwacht omstreeks 18u00. De officiële prijsuitreiking, waarbij we dan de winnaar en de diverse kampioenen zullen kennen, is gepland om 21u00. Geïnteresseerden en toeschouwers kunnen een lijst met publiekspunten downloaden op de site van de organisatie om zo in alle veiligheid het spektakel te kunnen aanschouwen.

(vas press/afbeelding: W.Bouchez)