Wikken en wegen over een mogelijke deelname aan een rally, het is niet gemakkelijk. Een onbekend parcours en een deelname aan de Rally van Kortrijk die al op de agenda stond waren voor Philippe Vallaeys en Caroline D’Haese twee mogelijke redenen om niet in de Rally van Zuid-Limburg te starten. Maar het veilig stellen van de eerste plaatse in de H2 klasse en de kans om nog wat kostbare punten in het VAS Historics klassement te scoren gaf toch de doorslag om naar Gingelom af te zakken.

Net op de dag dat in het zuiden van West-Vlaanderen de 100ste herdenking van het einde van eerste Wereldoorlog massaal werd herdacht, trotseerden we de modderige baantjes tegen regen en wind in Zuid-Limburg. Met de voorspelde regenbuien op zondag hadden we besloten om aangepast rubber te monteren, maar al na de eerste meters bleek dat niet de juiste keuze,” aldus Philippe.

De eerste lus werd, ondanks enkele warme momentjes, zonder stukken afgewerkt. De banden werden vervangen waardoor we op de modderige fruitwegen meer grip vonden, het vertrouwen terug kwam en dat resulteerde in betere tijden. Dankzij een goed afgestelde verlichting konden we tijdens de laatste kp’s, verreden tijdens het vallen van de avond, extra plaatsen goedmaken.

Algemeen behaalden we een 52ste plaats en vielen we bij de Historics net buiten de top tien op de elfde plaats, maar in onze H2 klasse scoorden we brons, tevens ook het hoogst haalbare daar in Gingelom. Met nog één wedstrijd te gaan zorgt het behaalde resultaat er voor dat onze leidersplaats in de klasse H2 niet meer in het gedrang komt en dat we in het VAS Historics kampioenschap naar een vijfde plaats opschuiven,” aldus een tevreden Philippe Vallaeys.