Joey Logano won voor Penske-Ford de afsluitende “finale” in NASCAR op de ovaal van Homestead in Florida. Daarmee haalt het talent ook de titel binnen na een race die de vier titelkandidaten het in een rechtstreekse strijd tegen elkaar zag opnemen.

Het werd een mooie finale in Homestead met de vier rijders die de finale van de play-off haalden ook op de voorste posten. Truex weerstond aan de drang om zich te revancheren voor de tik die hij van Logano had gekregen op Martinsville eerder op het seizoen en de strijd werd dus eerlijk gespeeld. De race kwam echt op gang na een incident tussen Brad Keselowski en Daniel Suarez. Bij de neutralisatie kwam dan plots Kyle Busch naar voren, die voorheen nooit echt in het stuk voorkwam. Op verse banden gingen Truex en Logano dan op jacht naar hun tegenstander en kregen we een boeiende race.

De zege was voor Logano, voor uittredend kampioen Martin Truex. Derde werd Kevin Harvick, die zijn kansen beknot zag door een verkeerde setup keuze, terwijl Kyle Busch besloot op een vierde positie.

Het was trouwens sinds 2004 geleden dat er nog eens een rijder met een Ford de titel behaalde

(foto: nascar.com)

JOEY LOGANO

Joey Logano werd op 24 mei 1990 geboren in Connecticut, een van de piepkleine staatjes aan de oostkust van de VS. Zijn  eerste stappen in de autosport zette hij vanaf zijn 6 jaar, via de “midgets” en de “dirt tracks” en daarna in de lagere NASCAR klasses. Zijn familie verhuisde dan naar Georgia, in het zuiden van de States, waar NASCAR heilig is. Hij ging er volop ovaalracen en werd in het begin van zijn carrère al snel als “godenkind” bestempeld. Vanuit de diverse “divisies” ging hij naar de “nationwide series”. Zo haalde hij in de tweede divisie van NASCAR liefst 30 zeges, maar geen titel!

Zijn debuut in de NASCAR koningsklasse volgde in 2009. Kort daarna echter werd hij door zijn team Roush Fenway aan de deur gezet. Hij verkaste naar Joe Gibbs Racing en haalde zijn eerste zeges. Met zijn passage naar Penske  ontpopte hij zich als een rijder die jaar na jaar in de running was voor de titel. In 2018 lukt het dan uiteindelijk!