Thierry Neuville (Hyundai i20 Coupe WRC) eindigt voor de vierde keer in zijn carrière na Sébastien Ogier (Ford Fiesta WRC) als vicewereldkampioen in het WK rally. Maar de Belg blikt nu al vooruit op 2019!

“Dit was niet het einde dat we wilden” zei Thierry Neuville na afloop van de rally. “Na onze lekke band van vrijdag wisten we dat het moeilijk zou worden, vooral ook omdat we zaterdag als tweede de baan op moesten. Maar er was nog een klein beetje hoop en we vertelden tegen onszelf dat het nog mogelijk was. Vandaag was het dan alles of niets. We hadden niets te verliezen. We vielen aan maar deze namiddag gingen we over de limiet en crashten we. Dat kan gebeuren. Het was een geweldig seizoen. Mijn felicitaties aan Sébastien Ogier en Julien Ingrassia. Ze hebben het geweldig gedaan en het was fijn om met hen voor de wereldtitel te strijden. Er waren drie rijders die de titel verdienden maar uiteindelijk kan er maar één winnen. Dank aan mijn team om mij altijd te steunen. Ik kijk uit naar een nieuw kampioenschap volgend jaar.”

LEES OOK

WRC Australië: Neuville out