Toyota heeft in Shanghai na een kletsnatte race de vijfde manche van het seizoen in het World Endurance Championship gewonnen. Mike Conway, Jose Maria Lopez en Kamui Kobayashi gingen dit keer met de eer lopen.

Voor de #7 van Toyota is het na Fuji de tweede overwinning op een rij. Fernando Alonso, Kazuki Nakajima en Sebastien Buemi moesten genoegen nemen met de tweede plaats in een wedstrijd die twee keer moest worden stilgelegd door de regen.

Super GT-kampioen Jenson Button, Vitaly Petrov en Mikhail Aleshin behaalden in hun LMP1 van SMP Racing voor het eerst een podiumplek. Zij bleven knap beide Rebellion voor. Ho-Pin Tung, Stéphane Richelmi en Gabriel Aubry wonnen in hun Oreca van Jackie Chan DC Racing het LMP2-klassement met een achtste plaats algemeen.

Opvallend

Opvallend genoeg finishte de winnaar in LMP2 in het algemene klassement achter de snelste GT-wagen. Nicki Thiim en Marco Sörensen werden met hun Aston Martin zevende en wonnen GTE Pro voor de beide officiële inschrijvingen van Porsche. Maxime Martin viel met zijn Aston Martin net naast het podium.

Matt Campbell, Julien Andlauer en Christian Ried wonnen met hun Dempsey Proton Porsche in GTE Am en beginnen zo aan een inhaalrace nadat het team eerder al zijn punten in het WK verloor.

Foto © Toyota

Lees ook:

FIA WEC: Dempsey Proton Racing bestraft na fraude