Het WSK, oftewel World Series Karting, is een van de hoogst aangeschreven kampioenschappen binnen de karting en mede door de samenwerking met de verschillende fabrikanten van karts is het startveld één van de meest attractieve en moeilijkste ter wereld, zeker bij de ‘Mini’s’. En laat nu net de 10-jarige Ean Eyckmans meerijden bij de ’60 Mini’.

Ean was reeds met regelmaat te vinden in de voorste regionen maar winst zat er voorlopig nog niet in. Maar daar kwam afgelopen weekend wel verandering in. Alles viel in de plooi en mede door zowel een zeer sterke pre-finale als finale leverde Ean een prachtprestatie.

Met Alex Powell (Energy/TM – winnaar Pre-Finale A) en Ean Eyckmans (Parolin/TM – winnaar Pre-Finale B) op de eerste rij voor een talrijk publiek, was de 60 Mini-finale van de Castelletto WSK Final Cup zéér spannend. Ean Eyckmans startte op de eerste lijn maar verloor al in de eerste ronden een aantal posities omdat hij de start aan de buitenzijde moest nemen. Maar Ean vocht terug en schoof ronde na ronde naar voren om in ronde zeven op te rukken naar de eerste plaats en die gaf hij niet meer uit handen. Met deze overwinning verkleint Ean zijn achterstand met 32 punten op de leider van het WSK FINAL CUP Alex Powell.

Het finale weekend van 23-24-25 November 2018 te Adria belooft bijgevolg een spannende editie te worden.

Foto’s: Ean Eyckmans Official Fanpage Facebook