Wereldkampioen Lewis Hamilton heeft met een nieuwe recordronde de polepositie voor de GP F1 van Brazilië gegrepen. Het is meteen de 82ste pole van de Brit ooit en zijn tiende van het lopende seizoen. Hamilton start voor voor Sébastian Vettel en Valtteri Bottas, respectievelijk in een Ferrari en Mercedes.

Het wordt hoe dan ook een voorlopig resultaat van de kwalificaties van de GP F1 van Brazilië. Poleman Lewis Hamilton ging immers behoorlijk in de fout tegenover Williams-rijder Sirotkin en de Brit krijgt mogelijk een straf voor zijn gevaarlijk manoeuvre aan lage snelheid op het ogenblik dat de Rus veel sneller reed. Bovendien is ook Sebastian Vettel niet zeker van zijn tweede plaats, want de Duitser hing de ongeduldige uit tijdens het wegen door de FIA, zette zijn motor niet uit, reed bijna een commissaris omver en zorgde ervoor dat de weging geen resultaat opleverde. Wordt dus zonder meer vervolgd.

Achter de top-3 volgen Kimi Raïkkönen, Max Verstappen en Daniel Ricciardo. De man van de kwalificatie was misschien wel Charles Leclerc die met een alles of niets rondje op het einde van Q2 zijn plek in de top 10 verzekerde. Leclerc start op de vierde rij, achter teamgenoot bij Sauber, Marcus Ericsson. Stoffel Vandoorne zette de zwakste tijd van het veld neer, twee tienden achter teamgenoot Fernando Alonso.