Vandaag is er de begrafenis van Mari Hulman George, ere-voorzitster van de Indianapolis Motor Speedway. Zij overleed vorige zaterdag, 3 november, op 83 jarige leeftijd in Indianapolis.

Mari was voorzitster van de beroemdste ovaal ter wereld tussen 1988 en 2016. Ze was de dochter van  Tony Hulman Jr., die de hele faciliteit opkocht na de Tweede Wereldoorlog.  Naast haar activiteiten in de autosport was ze ook een fervente filantrope en ondersteunde vele initiatieven in de kunst, onderwijs, de gezondheidszorg en dierenzorg.

Mary Antonia Hulman werd op tweede kerstdag 1934 geboren in Evansville, Indiana, als de dochter van een vooraanstaand zakenman Anton Hulman Jr. en Mary Fendrich Hulman. Toen haar vader in 1945 de Indianapolis Motor Speedway opkocht werd ze ondergedompeld in de wereld van het autoracen.
Ze runde op jonge leeftijd raceteams voor de nationale automobielfederatie van destijds (AAA) in de toeleveringscategorieën als het USAC nationaal kampioenschap en de Sprint races. In 1962 en 1963 zette ze zelf een wagen in tijdens de 500 Mijlen voor haar toenmalige echtgenoot Elmer George.

Mari was een graag geziene en alomtegenwoordige figuur tijdens de evenementen op “The Brickyard”, zoals de ovaal wel eens wordt genoemd, en onderhield de contacten met vele rijders, teams en zakenmensen. De IMS liet haar ook toe een platform te hebben voor haar vele werken voor het goede doel. Tussen 1995 en 2006 kreeg zij de eer toegewezen om de wedstrijden op gang te schieten met de beroemde woorden “Gentlemen, start your engine

Mari Hulman George laat drie dochters en een zoon, zeven kleinkinderen, negen achterkleinkinderen, een stiefdochter en haar partner Guy Trollinger achter. In de wereld van de Indycar en van het ovaalracen verdwijnt met Mari Hulman George een waar monument.

(foto: indycar.com)