Met een zege en een tweede plaats vierde onze landgenoot Amaury Cordeel in het Spaanse Navarra de titel in de Spaanse Formule 4.

De 15-jarige Cordeel, uitkomende voor het Nederlandse MP Motorsport, kwam als leider naar het afsluitende F4 weekend van de Spaanse competitie. Voor de titel was er een strijd onder vier deelnemers met Guillem Pujeu, Nazim Azman en Javier Gonzalez, die allen binnen de 22 punten stonden met nog drie races te gaan.

De openingsrace van het weekend was voor Pujeu maar Cordeel kon de schade beperken met een tweede plaats. In race2 vertrok Cordeel vanaf de pole, nam de leiding van bij aanvang en stond die niet meer af! Pujeu viel verder terug en haalde slechts een vierde plaats. In race 3 was er een incident tussen Lloveras, Pujeu en Cordeel waarbij enkel de Belg opnieuw de baan op kon maar een puntenloze 11de plaats haalde.
De rookie Colapinto mocht de afsluitende vierde race winnen. Cordeel, die bedacht werd met een drive-through, eindigde als 7de net achter Pujeu maar had het geluk dat zijn andere uitdager, van de derde plaats werd gezet met een straftijd voor track limits. Gonzalez, slechts vijfde, zag zich de titel door de vingers glippen.

Cordeel wordt zo de F4 kampioen van een Spaanse competitie die oprees uit zijn as, nadat organisator Koiranen er in het begin van het jaar de brui aan gaf. De Spaanse automobielclub en de vereniging van teams nam de zaak over en redde het kampioenschap met een aanvaardbaar aantal deelnemers en een mooie strijd aan de kop. Cordeel haalde zeges in Jerez, Portimao en Navarra.

(foto: mpmotorsport.com)

 

Eindstand kampioenschap
1.Cordeel 208 punten; 2.Gonzalez 204; 3.Pujeu 200; 4.Azman 183; 5.Schott 119; 6.Villanueva 91; 7.Ptacek 85; 8.Prat 68; 9.Colapinto 49; 10.Blomqvist 48…