Wanneer je dit leest zijn de eerste tickets voor de Deutsche Tourenwagen-Masters al de deur uit. Geef die kopers eens ongelijk. Zij weten wat er op 17, 18 en 19 mei op Circuit Zolder te beleven valt!

Vanaf vandaag kun je je tickets voor de DTM-manche in Zolder kopen via www.DTM.com/tickets. Daar vind je de verschillende ticketformules. Dat derde weekend van mei wordt zonder twijfel een memorabele topdag voor de racesport in België. De DTM, ook wel Formule 1 van de touring cars genoemd, is in Zolder geboren: de allereerste DTM-race werd er in 1984 verreden. Met de terugkeer van deze topcompetitie zullen ook naar schatting 70.000 racefans uit de buurlanden naar Zolder afzakken. De DTM is sinds enkele jaren een echt Europese competitie. Zolder staat samen met Assen (Nederland), Brands Hatch (UK) en Misano (Italië) op de DTM-kalender.

Toegang tot de paddock voor elk ticket

Nieuw in de DTM dit jaar is dat elk ticket gratis toegang biedt tot de paddock, (tot uitputting van de capaciteit, snel zijn is dus de boodschap). In de goedkoopste categorieën krijgen jongeren tot en met 14 jaar gratis toegang (maximum 3 kinderen per betalend ticket, en begeleid door een volwassene). Bovendien zijn de prijzen verlaagd. In vergelijking met vorige seizoenen zijn de goedkoopste tickets tot 26 € voordeliger gemaakt. Dit zal het groeiende internationale succes van deze competitie, die in 150 landen op tv komt, nog een extra duwtje geven.

Geniet van de korting en koop uw ticket snel!

De DTM-formule met zeer veel randanimatie is Zolder op het lijf geschreven. De prachtige omgeving en toeristische faciliteiten in de buurt waren destijds mee doorslaggevend voor Duitse racefans om er massaal een weekendje uit van te maken. Met die traditie wordt opnieuw aangeknoopt. Naast de vermelde gratis toegang voor kinderen in de goedkoopste categorieën, is er voor hen een reductie van 50 procent in de hogere ticketcategorieën. Kinderen tot en met 6 jaar betalen uiteraard in geen enkele formule. De tickets in voorverkoop zijn 10 € goedkoper dan op de dag zelf en dat betekent, afhankelijk van het type ticket, een besparing tot 35 procent.

Ogen te kort

Op het tarmac wordt bijna ononderbroken voor spektakel gezorgd. Naast de oefensessies en twee races van de DTM-helden zijn er races in de Formula 3, de nieuwe W Series, de Lotus Cup Europe, verschillende Porsche-cups en in Zolder het Belcar Endurance Championship. Kortom: motorsport van de bovenste plank én in de beste omstandigheden.

Photo credit/copyright: DTM.