Met de Audi RSQ e-tron, een fictieve, virtuele prestatiegerichte conceptauto die voor de Twentieth Century Fox-film Spies in Disguise werd ontworpen, brengt Audi futuristisch design en mobiliteit naar het witte doek. Het volledig op batterijen functionerende elektrische model, dat door Audi Design werd ontwikkeld in samenwerking met Blue Sky Studios, combineert autonoom rijden met artificiële intelligentie en transformationele technologie. De RSQ e-tron zal worden bestuurd door superspion Lance Sterling, met de stem van Will Smith, en is te zien in de vrijgegeven filmtrailer. De familiefilm zal in september 2019 in première gaan in de filmzalen.

Met een hologram als snelheidsmeter en technologie voor elektrische mobiliteit en autonoom rijden belichaamt deze tweezitsconceptauto hoe de designtaal van het merk er in de toekomst zou kunnen uitzien. In de film heeft superagent Lance Sterling een snelle auto nodig die zijn durf en moed weerspiegelt. Zo beschikt de conceptauto niet alleen over uitrustingsfeatures zoals autonoom rijden en andere Audi-rijhulpsystemen, maar ook over speciale features voor geheime agenten.

Audi en Fox hebben de voorbije jaren schitterend samengewerkt en we zijn in de wolken dat we in die relatie een stap verder kunnen zetten en met Audi voor het eerst de wereld van de animatiefilm binnenstappen. Dit project was de perfecte gelegenheid om de e-trontechnologie van Audi in de verf te zetten en om onze onversaagde spion, Lance Sterling, zijn eigen spionauto mee te geven”, zegt Erin Williams, ondervoorzitter Marketing Partnerships bij Twentieth Century Fox.