Met de Garnalenrit is het VAS Rittensport kampioenschap zijn eindfase ingetreden. Opvallend: vooral de jeugd scoorde goed in deze wedstrijd van een eveneens jonge organisatorische ploeg.

In Toerisme, de categorie voor de gevorderde navigatoren, ging de zege nog naar Steven en Jos De Man, de routiniers op de Matra Murena, maar ook daar haalden Jens Vanoverschelde (tweede met Pablo Cracco) en Anton Dupan (derde met Dimitri Bucquoye) de gemiddelde leeftijd naar beneden.

Een mooie overwinning werd het in de klasse Sport, waar de absolute specialisten de dienst uitmaken. De 18-jarige Olivier Dupont navigeerde er op de Subaru Impreza vader Guy Dupont naar de zege. Ze eindigden voor Leo en Inge Rackham (tweede) en het tandem Frederik Vancraeynest-Guy Desmet, twee duo’s die absolute gevestigde waarden zijn.

En het kan nog jonger want naast vader Bart aan het stuur, kregen we met zoon Bram Babeliowski kregen we de jongste winnaar van het weekend. Bram vierde immers op zaterdagavond zijn…13de verjaardag! Hij haalde de zege in de klasse Recreatie, de instapklasse voor beginnende navigatoren.

Nog twee ritten zijn er te rijden: de Gapersrit in Wervik en de Sinterklaas Nocturne nabij Mechelen. Mathematisch is er nog niemand zeker van de titel.

(foto’s: W.Bouchez)