Voor de meeste rallyfans staat het weekend van 3 en 4 november met stip aangeduid in hun agenda voor de Condroz Rally. Sinds enkele jaren heb ik echter een alternatief ontdekt die niet moet onderdoen, Rallye des 7 Vallees d’Artois – Pas de Calais.

Dit is een wedstrijd van het Franse Toutes Terrain kampioenschap en wordt verreden in de streek van Auchy-lés Hesdin, op een uur en half rijden van de grens. Voor degene die het kampioenschap niet kennen kunnen we meegeven dat dit spektakel is van de bovenste plank. Bekijk zeker eens onderstaande onboard van Vincent Foucart en je zal weten wat we bedoelen.

De wedstrijd wordt verreden over twee dagen en het leuke aan dit soort wedstrijden is dat je iedere proef kan gaan bekijken. Reden hiervoor is dat men na iedere proef de service opzoekt om de wagens terug optimaal aan de start te krijgen van de volgende proef. Op zaterdag worden zeven proeven gereden, de eerste start om 9u35 en de laatste om 17u07.

Op zondag starten we om 8u57 en de zesde en laatste proef die dag start om 15u39. De inschrijvingen zijn nog open maar momenteel staan er al 64 teams aan de start met alle toppers aanwezig. In totaal wordt er 148,5 kilometer gereden tegen de klok.

Alle informatie wat timing en proeven betreft kan je HIER terugvinden.