De afsluiter van het Europese seizoen van Creventic, de 12 Uur van Spa, was een geslaagd kijkstuk. Het hield zowat het midden tussen de 12 Uur BTCS en de oude 24 Uur van Spa, met een bonte mix van wagens en rijders. De zege was uiteindelijk voor de Scuderia Praha Ferrari van Pisarik-Kral-Malucelli, voor de SPS Mercedes-AMG GT3 van Pierburg-Müller-Arnold. De derde stek ging na een leuke finale nog naar Car Collection Motorsport Audi R8 LMS van Kirchhoff-Edelhoff-Grimm-Vogler.

Het werd een 12-uursrace onder een heerlijke zon, maar wel met een plejade aan Code 60-interventies, voor zware en minder zware incidenten. Misschien iets te veel om echt een flow in de race te krijgen, maar goed dat maakt nu eenmaal deel van de moderne autosport uit. Een van de slachtoffers was de QSR Mercedes-AMG GT4 van Timmers-Redant-Verhaeren-de Breucker. Naast de algemene zege voor Ferrari was de overwinning in TCR voor de Bas Koeten Seat Cupra van Bessem-Hilders.

De Belgen goed vertegenwoordigd op podia

Na de top-12, die integraal uit GT3-wagens bestond, inclusief de nieuwe Porsche 911 GT3-R 2019 van Gerig-Häring-Müller, vonden we opvallend de nieuwe MARC Mustang V8 van VDS Racing Aventures. De prachtige rode silhouette reed bij zijn debuut feilloos naar de 14de plaats, net achter de Comtoyou Audi R8 LMS van Vervisch-Soenen-Detavernier. De Mustang werd ook winnaar van de klasse SPX.

Nog in de top-15 eindigde de QSR Racing School Porsche 911 van Verdonck-Van Belle-Gillion, tweede in de klasse 991, maar zonder een aanrijding in de slotfase had een zege er ingezeten.

Achtste in TCR werd de AC Motorsport Audi RS3 LMS, terwijl de JR Motorsport BMW M3 van onder meer Ward Sluys een podium wegkaapte in de klasse SP3. Gamsiz Motorsport by JJ Motorsport werd dan weer derde in GT4, terwijl de BMW M235i van JJ Motorsport ook derde werd in CUP1. De PDM Motorsports BMW Z3 eindigde tot slot mooi als tweede in de klasse A3.