Er is een stoelendans aan de gang in het WK Rally. Hoewel de meeste bewegingen nog door de diverse partijen moeten bevestigd worden, lijkt het deelnemersveld van volgend jaar vorm te krijgen. Het meest opvallende nieuws was uiteraard de komst van Sébastien Ogier bij Citroën, maar er is meer aan de hand in rallyland.

Zo ziet de Britse pers Kris Meeke naast Jari-Matti Latvala en Ott Tänak bij Toyota, maar andere bronnen suggereren dat de Fin Latvala bij M-Sport Ford zou ondergebracht worden. Esapekka Lappi zou dan weer de teamgenoot van Ogier worden bij Citroën. De vraag dringt zich dan op, wie gaat er nog bij Ford rijden? Op termijn lijkt Kalle Rovanperä een optie voor Ford te zijn. Een uitstap van Ford uit het WRC voor 2019 wordt door Malcolm Wilson ontkend, maar zeker zijn we daar nog niet van.

Hoe dan ook vooral Hyundai mikt op stabiliteit, daar waar we elders sowieso wat nieuwe namen gaan zien.

Mogelijke teams 2019:

Hyundai: Neuville, Mikkelsen + mogelijk Sordo/Paddon

Toyota: Tänak, Latvala en Meeke

Citroën: Ogier, Lappi en ? (wat met Breen en Ostberg?)

Ford: Evans ? en Suninen (zeker)