Afgelopen weekend viel een uitnodiging in de electronische brievenbus voor de voorstelling van een nieuwe serie in rallycross, met name “Global Rallycross Europe”.  MJP Promotions, van de Oostenrijker Max Pucher, is de eigenaar van het project. Voor Pucher is rallycross niet onbekend, hij reed in de ondertussen ter ziele gegane Rallycross Challenge Europe en ook in het WK Rallycross was hij reed actief.

Het voorbije jaar was Pucher met zijn team nog permanent aanwezig in het WK, dit jaar waren er enkele sporadische optredens met als rijders de Fin Toomas Heikkinen en de Oostenrijkse ex-F1-rijder Alexander Wurz. Die twee laatste rijders tekenen donderdag 18 oktober in Wenen ook present voor de voorstelling van het hele project.

Ondertussen is de website voor de serie reeds in de ether en geven we u kort wat info die we daar vinden, in afwachting van de extra informatie die we krijgen na de persvoorstelling volgende week.

Twee klassen worden voorzien, GRC Supercars en GRC Titans. Wat de Supercars betreft gaat het om de wagens zoals we ze onder meer zien in het WK en ook in FIA Europese kampioenschap (Euro RX). Voor de klasse GRC Titans ontwikkelde MJP Racing de Pantera RX6. Die Pantera RX6 is qua prestaties vergelijkbaar met de Supercars maar zou amper zo’n 20% van de kosten bedragen. MJP Racing biedt de wagen aan zonder bodykit zodat elk team zijn eigen merk of design erop kan plaatsen. 15 rijders zouden reeds ingetekend hebben voor deze serie waar 10 wedstrijden over 5 weekends worden verreden. Bij de Supercars is één derde van de 15 plekken reeds bezet.

Het is aftellen naar 18 oktober voor nog meer nieuws over deze internationale nieuwkomer. Kort nieuws over de landen vinden we al wel op de site: Oostenrijk, Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Hongarije, Frankrijk, Slovakije en Italie.

(foto J Dingenen/ Wurz met MJP Racing in september te Riga)