Dat het spannend zou worden was een zekerheid, maar dit scenario had niemand kunnen bedenken. Robert Renauer en Mathieu Jaminet hebben met hun #99 Herberth Porsche de ADAC GT Masters van 2018 gewonnen na een spannende finalerace in Hockenheim. Slechts 1 punt scheidt hen van hun dichtste achtervolgers in het kampioenschap.

De broers van der Linde gingen met de zege aan de haal en stranden op de tweede plaats in het kampioenschap. De titel leek in het begin van de race onhaalbaar voor de Zuid-Afrikaanse broers in de #28 Montaplas Audi, maar een sprankeltje hoop pushte Sheldon van der Linde voorbij de leidende #82 GRT Lamborghini van Engelhart en Ineichen die uiteindelijk als tweede finishte. De 25 punten voor de winnende Audi-rijders waren niet genoeg om Jaminet en Renauer van de titel te houden, de Porsche reed namelijk een ware inhaalrace van het einde van het pak naar de vijfde plaats. Net genoeg voor de titel.

Chaotische start

Bij de start van de race waren ook polesitters Maximilian Götz en Markus Pommer met de #48 MANN-FILTER Mercedes in de running voor de titel. In de openingsfase werden die kansen echter onder de mat geveegd na een incident met Dries Vanthoor (#12 EFP Audi). De rode vlag legde de race stil en onze landgenoot snelde onmiddellijk naar de MANN-FILTERbox om zijn verontschuldigingen aan te bieden. Beide heren moesten hun race staken. Ook Adrien De Leener met de #18 KÜS Porsche geraakte niet verder dan bocht 1.

 

Foto © ADAC GT Masters