Op de laatste dag van de WRC-rally van Turkije veranderde er niet veel meer. Ott Tänak stelde in zijn Toyota Yaris WRC de zege veilig, voor zijn teamgenoot Jari-Matti Latvala en de eerste Hyundai, het exemplaar van Haydon Paddon. Thierry Neuville won de Powerstage, maar met een tweede plaats voor Ogier en een derde voor Tänak, brengt dat eigenlijk weinig zoden aan de de dijk. In het WK leidt Neuville nu met 177 punten, 13 meer dan de Est Tänak en nog steeds 23 meer dan Sébastien Ogier.

Ott Tänak is dus de man van de rallyzomer geworden. Hij won achtereenvolgens in Finland, Duitsland en Turkije, drie zeer uiteenlopende wedstrijden bovendien. De Est springt zo naar de tweede plaats in het WK, op nog maar dertien punten van Thierry Neuville. Ogier werd nog tiende in de eindstand, wat één punt oplevert en scoort zo een totaal van vijf punten (1 + 4 van de powerstage) of net evenveel als Neuville.

Twee honden en het been

Echter de tweestrijd is nu zonder meer een driestrijd geworden. De Belg en de Fransman moeten vanaf Wales, over drie weken, een vuist maken tegen de Toyota-rijder, want iedereen kent het spreekwoord van de twee honden en het been. Hoe dan ook, in Wales zou de Hyundai, net als in Turkije, zeker een goed wapen moeten zijn, want Neuville bewees in de openingsfase van de wedstrijd in Turkije dat het alvast niet aan de snelheid van mens en machine ligt.