Afgelopen weekend was het Horenbergdamcircuit in Genk de gastheer van het wereldkampioenschap karting. Onze landgenoot Rick Dreezen reed zich naar een tweede plaats in de wereldbeker. Kobe Pauwels haalde een thuiszege maar zag in de eindstand de titel voor één puntje naar zijn rivaal gaan.

Een uitzonderlijke gebeurtenis want het was pas voor de tweede maal dat een wereldkampioenschap karting ons land aandeed (wat de CIK-FIA karting betreft dan). De Belgen reden er in de kijker, dat is het minste wat we kunnen zeggen. Drie FIA klasses stonden er op het programma: KZ, KZ2 en de Fia Karting Academy.

Rick Dreezen viekampioen achter ongrijpbare Hajek

In de topklasse KZ, waar de in de strijd geharde routiniers de dienst uitmaken, was de zege voor de Tsjech Patrik Hajek (Kosmic-Vortex). Onze landgenoot Rick Dreezen (KR-Parilla) kwam terug na een slippertje in de eerste ronde en haalde een duidelijke tweede plaats voor de Italiaan Fabian Federer (CRG-TM Racing). Onze andere sterkhouder in de karting, Jonathan Thonon (Birel ART-TM Racing) moest opgeven. Rick Dreezen mag zich dus vicewereldkampioen noemen in de FIA KZ klasse!

Pauwels met zege maar titel voor Boya

In de FIA ​​Karting Academy Trophy, door de internationale autosportfederatie in het leven geroepen om jonge karttalenten een weg naar de top te bieden, zagen we een andere Belg schitteren: Kobe Pauwels, zoon van de gekende rallycrosser Koen Pauwels. Pauwels nam al gauw de leiding van de finalerace en hield de puntenleider Navalon Boya achter zich. Pauwels kon zo dus zijn thuisrace winnen al was de titel in de FIA Karting Academy wel voor zijn rivaal. Maar Pauwels mag met opgeheven hoofd naar huis want hij strandt voor slechts één schamel puntje op de plaats van vicewereldkampioen!

Vermelden we ook nog de zege van de Italiaan Matteo Vigano op de Tony Kart-Vortex, die in de finale van de KZ2 van pole tot finish aan de leiding reed.

(foto: Stijn Vanderspikken)