Fernando Alonso, Kazuki Nakjima en Sébastien Buemi hebben met hun Toyota TS050 Hybrid #8 de derde race voor het World Endurance Championship in Silverstone gewonnen. Zoals verwacht werd het een 1-2 voor Toyota.

Het verschil tussen de #8 en de #7 was nooit echt groot, maar de #8 trok voor de derde keer op evenveel races het laken naar zich toe. Mike Conway, Kamui Kobayashi en Jose Maria Lopez legden zich neer bij de tweede plaats.

Mathias Beche, Gustavo Menezes en Thomas Laurent hielden met de #3 van Rebellion hun teamgenoten in de #1 achter zich in de strijd om de derde podiumplek.

Jackie Chan DC Racing domineerde in LMP2. Ho-Ping Tung, Stéphane Richelmi en Gabriel Aubry pakten in de Oreca #38 de overwinning, gevolgd door de teamgenoten in de #37, met polesitters Jazeman Jaafar, Weiron Tan en Nabil Jeffry aan de knoppen.

Ferrari won met Alessandro Pier Guidi en James Calado in de adembenemende GTE Pro-categorie. Gianmaria Bruni en Richard Lietz bezorgden Porsche de tweede plek, terwijl Harry Tincknell en Andy Priaulx met hun Ford als derde naar het podium mochten. Maxime Martin werd met zijn Aston Martin na een sterk weekend vijfde.

De Dempsey Proton Porsche van Matt Campbell, Julien Andlauer en Christian Ried won in GTE Am.