Onze landgenoot Steve Volders is dan toch Europees kampioen geworden in de klasse Touringcars van het Europese kampioenschap rallycross. In het laatste Europese jaar van deze klasse werd de kampioen bepaald na drie wedstrijden in België, Noorwegen en Zweden.

Volders had met zijn Ford Fiesta de leiding na de wedstrijden in het Belgische Mettet en het Noorse Hell maar na Zweden leek de Belg zelfs nog naast het Europese podium te vallen met een vierde stek. Het was de Noor Sivert Svardal (Mazda RX8) die na de wedstrijd in Höljes onofficieel tot kampioen werd uitgeroepen. Maar de stand wordt nu volledig overhoop gegooid, nadat bij drie rijders onregelmatigheden werden vastgesteld inzake de gebruikte brandstof. Dat was meer bepaald het geval bij Svardal zelf en ook bij zijn landgenoten Ole Morten Tangen en Kenneth Johansen.

De herwerkte uitslag levert Volders nu net voldoende punten op om alsnog de laatste Europese kampioen Touringcars ooit te zijn in rallycross. Hij heeft met 60 punten 1 puntje voorsprong op de Noor Fredrik Magnussen.

(foto J Dingenen)