Jose Maria Lopez, Mike Conway en Kamui Kobayashi starten in de Toyota #7 op pole tijdens de derde manche voor het FIA World Endurance Championship in Silverstone. Ze waren tijdens de kwalificaties sneller dan hun teamgenoten in de #8.

Het verschil met de wagen van Fernando Alonso, Kazuki Nakajima en Sébastien Buemi bedroeg goed vier tienden van een seconde. De snelste privateer was de SMP Racing BR Engineering BR1 #11 van Vitaly Petrov, Mikhail Aleshin en Jenson Button.

Nabil Jeffri, Weiron Tan en Jazeman Jaafar zorgden voor Maleisische glorie in LMP2, door met de Oreca #37 van DC Racing naar de pole position te rijden.

Martin verrast in GTE Pro

Maxime Martin en Alex Lynn zorgden in hun Aston Martin voor de verrassing door zich als tweede te kwalificeren in GTE Pro. Marco Sörensen en Nicki Thiim kwalificeerden zich in de tweede Aston als derde en zo ziet de wereld er voor het Britse merk plots een stuk mooier uit na de afgang in Le Mans.

De pole in GTE Pro is voor de Ford #66 van Stefan Mücke en Olivier Pla. In GTE Am was de Project 1 Porsche #56 van Jörg Bergmeister, Patrick Lindsey en Egidio Perfetti het snelst.

Foto © Vincent Huybrechts