Er is enorm veel volk rond de wegen van de Deutschland Rally en heel wat van die supporters zijn Belgen, op zoek naar nieuw succes voor ‘onze’ Thierry Neuville en Nicolas Gilsoul. Voorlopig is het echter Ott Tänak die de toon aangeeft en de Est leidt met 7,2 seconden bonus op Sébastien Ogier en 10,9 op Thierry Neuville.

Ogier en tweemaal Tänak dat was het verdict van de ochtendlus, waarin alleen nog Neuville het tempo van de top-2 kon volgen. “We hebben een olielikje gehad, vonden moeilijk ons ritme, maar nu begint het te gaan, de auto is goed”, aldus de Neuville die op zijn beurt bijna 10 seconden bonus heeft op Lappi (Toyota).

Sébastien Bedoret zit in de buurt van Stéphane Lefèbvre en Jourdan Serderidis, niet slecht voor een kennismaking met het WK Rally. Arthur Kerkhove en Gregoire Munster kenden wat pech, waarbij voor de Opel Adam van Kerkhove fors gehavend uit een koprol kwam.