De eerste volledige dag van de WRC-rally in Duitsland zit er op en Thierry Neuville heeft met een klein gelukje zijn derde plek behouden. Onze landgenoot raakte in KP6 een strobaal, beschadigde de rechter voorzijde van de Hyundai, maar verloor zo goed als geen tijd. Vooraan blijft Ott Tänak in zijn Toyota het ritme bepalen, voor regerend wereldkampioen Sébastien Ogier (Ford) en Thierry Neuville.

De rally van Duitsland ligt ogenschijnlijk in een soort vaste format. Tänak wint de proeven, voor Ogier en Neuville houdt zijn plek vooraan op het podium vast. Ondanks een kleine schuiver tegen een strobaal, kan de Belg, die als eerste moet starten stand houden, “maar het is moeilijk om de mannen die achter me starten bij te houden”, is hij eerlijk.

Tegen de overmacht van de Est is weinig te beginnen, mogelijk kan Thierry Neuville morgen nog een offensief inzetten om Ogier te bedreigen. Tänak heeft 12,3 seconden bonus op Ogier en 27,4 op Neuville. Verder volgen Elfyn Evans (Ford), Jari-Matti Latvala (Toyota) en Dani Sordo (Hyundai).

Straks krijgt u nog een reactie van Neuville vanuit Duitsland en morgen staan er 150 km tegen de chrono op het menu.