Deze zaterdag 18 augustus is er de vijfde manche van de VLN competitie, het VLN Langstreckenmeisterschaft dat enkel en alleen op de oude Nürburgring, de Nordschleife wordt gereden. Een interessante wedstrijd over 6 uren want heel wat bekende namen en gezichten en een heel peloton aan Belgen op de startgrid.

Christian Krognes, vorige maand nog winnaar in Spa met de 24u, zit opnieuw achter het stuur van zijn BMW M6 GT3. Deze keer wordt de Noor bijgestaan door Hunter Abbott, Jordan Tresson en David Pittard. Zijn ploeggenoten uit het succesvolle Spa 24-uursteam, Philipp Eng en Tom Blomqvist zijn op een andere BMW M6 GT3, van Teams ROWE-Racing, aan de slag. Manthey-Racing, met Frederic Makowiecki, Marco Seefried en Lars Kern laten de Porsche 991 in 911 GT3 R uitvoering, versie 2019 dan weer debuteren op de Nordschleife. Door de nieuwe SPX regels zal de machine alle zes ronden moeten stoppen aan de pits waardoor de zege quasi uitgesloten is.
De puntenleiders in de VLN, Norbert Fischer, Christian Konnerth en Daniel Zils, haalden reeds vier zeges in hun klasse op de oude Ring met de Porsche Cayman van Pixum Team Adrenalin Motorsport en moeten hun positie verdedigen tegen Mike Jäger, Stephan Köhler en Christian Kohlhaas op de Racing One Ferrari 458.

Vettel wil naar Spa en Le Mans

In de kleinere klassen zien we het debuut van Fabian Vettel, de jongere broer van meervoudig F1 wereldkampioen Sebastian. Hij zal in de klasse Cup 5 een BMW M235i Racing Cup van Pixum Team Adrenalin Motorsport delen met Andre Duve en… Georg Bellof. Die laatste naam doet zeker een belletje rinkelen bij de oudere fans. Georg, inmiddels 62 jaar oud, is immers de oudere broer van de betreurde Stefan Bellof, de beloftevolle Duitse F1 ster die in 1985 omkwam op het circuit van Francorchamps. teilen. Fabian, de 19-jarige benjamin van de Vettel familie koestert de ambitie om volgend jaar deel te nemen in Spa of Le Mans.

De Belgische kolonie

Aan de start ook heel wat Belgen met o.a. Jacques Derenne, “Brody” en Olivier Muytens op de Toyota GT86 van Pitlane AMC Sankt Vith, Ken, Ludo en Marc Stessens op eenzelfde machine ingezet door Autoclub Excelsior. En dan zijn er nog Stef Vancampenhoudt in een Duitse bezetting op de Porsche Cayman van FK Performance, en het Belgische Mühlner Motorsport dat voor diverse teams twee 911 GT3 Cup en twee Porsche Cayman GT4 inzet met volledige Duitse bemanningen.

De wedstrijd start zaterdag op de middag en kan gratis worden gevolgd (inclusief de trainingen op zaterdagochtend op de live stream van VLN.de.

(foto: vln.de)