Kamui Kobayashi, Mike Conway en Jose Maria Lopez waren met hun Toyota TS050 Hybrid het snelst tijdens zowel de eerste als de tweede vrije training voor het World Endurance Championship in Silverstone.

De #7 ging in beide sessies de #8 van Sébastien Buemi, Fernando Alonso en Kazuki Nakajima voor. Rebellion en SMP Racing vervolledigden in de sessies de top-3.

Enkelbreuk Senna

Bruno Senna ging tijdens de eerste sessie in Copse zwaar van de baan met de Rebellion #1, waardoor deze wagen in de tweede sessie niet in actie kon komen. Door een enkelbreuk voor Senna moeten André Lotterer en Neel Jani het dit weekend met twee doen in Silverstone.

Loïc Duval, François Perrodo en Matthieu Vaxivière (Oreca) en Ho-Pin Tung, Stéphane Richelmi en Gabriel Aubry (Oreaca) waren de snelsten in LMP2. Ford was met Pla/Mücke en Tincknell/Priaulx twee keer het snelst in GTE Pro, terwijl Maxime Martin met zijn Aston Martin verrassend tweede was in de tweede sessie. Aston Martin lijkt dus vooruitgang te hebben geboekt na Le Mans.

Gianluca Roda, Giorgio Roda en Matteo Cairoli stonden twee keer bovenaan in GTE Am.