De winnaars van de 41ste 24 Uur van Zolder zijn bekend. Autosportwereld verzamelde de reacties van enkele gelukkige piloten net na de podiumceremonie. 

Dries Vanthoor, #8 Independent Motorsports Porsche 911 GT3 Cup, eerste plaats algemeen en in Belcar 1: Ik ben vooral blij omdat Zolder mijn thuisrace is, waar al mijn vrienden en familie aanwezig zijn. Ik ben hier echt thuis en hier winnen geeft een bijzonder gevoel. Le Mans of Spa, dat zijn internationale wedstrijden, dit is echt het ‘thuis’gevoel. Ik kijk met veel plezier op deze editie terug en, ik heb stiekem een droom: deze race met mijn papa en Laurens… winnen.”

Dylan Derdaele, #99 Belgium Racing Porsche 911 GT3 Cup, tweede plaats: “Ik ben ongelooflijk blij met de tweede plaats. We verloren onze leidersplaats omdat er een oliespoor lag op het circuit en dat veroorzaakte een klein oponthoud. Een tweede plaats is super voor ons, zeker omdat op de winnende wagen twee fabriekspiloten (Dries Vanthoor en Christian Engelhart, nvdr.) zaten, en ik ben geen fabriekspiloot natuurlijk… De punten in het kampioenschap zijn wel voor Belgium Racing, en dat is belangrijk.

Frédéric Vervisch, #1 Aquaprotect Norma M20 FC, derde plaats en klassewinnaar Belcar 2Ongeveer twee uur voor het einde begon ik heel hard te pushen. We stonden toen op de vijfde plaats na enkele problemen, maar een podiumplaats leek me haalbaar. En dat is ook gelukt. In een mum van tijd stonden we derde, voor de Wolf van Kumpen die even in de zandbak stond. We kregen last van een oververhitte motor, dus we nemen zeker genoegen met de derde plaats en een zege in de klasse.

Johan Vannerum, #30 SRT Mercedes-AMG GT4, klassewinnaar Belcar 3In het begin zochten we ons ritme en eens we dat gevonden hadden, bleven we gewoon rustig doorrijden om de zege in de klasse thuis te halen. Ik ben er heel blij mee, want dat betekent dat we een heel goede zaak doen in het kampioenschap, voorheen konden we nog niet veel punten pakken. Het enige jammere dit weekend is dat onze zusterwagen (#31 SRT Mercedes-AMG GT4) uitviel na een race-incident…

Foto © Jens Mommens