Het is druk volgend weekend wat rallycross betreft. Terwijl Guillaume De Ridder in Canada de Belgische kleuren verdedigt gaan de regionale en nationale rijders komende zaterdag en zondag aan de slag op het Duivelsbergcircuit te Maasmechelen.

Nationaal zijn we aan de vijfde van zeven wedstrijden toe. In de weer erg competitieve klasse Super1600 zien we Steve Otzer (Citroën Saxo) de ranking aanvoeren met een voorsprong van 15 punten op Davy Van Den Branden, ook onderweg met een Citroën, maar dan een DS3. Van Den Branden wordt op zijn beurt op de huid gezeten door Dennis Remans die sinds de vorige wedstrijd met een Ford Fiesta MK7 aan het werk te zien is. Bij de Supernationals boven 2 liter leidt Luc Maris (Volvo) dan weer erg comfortabel en volgen Steve Volders (Ford Fiesta) en Kristof Bex (Volvo) als tweede en derde. In de klasse Supernationals onder 2000cc is het dan weer razend spannend en hebben BMW-rijders Martijn Van Hove  en Kurt Lambers elk twee overwinningen op zak.

De regionale rijders zijn net halfweg en beginnen zaterdag aan de vijfde van acht wedstrijden. Rudy Loodts, Didier Dexters en Andy Leysen komen als leiders naar Maasmechelen, respectievelijk in de klasse Promo, min 1600cc en plus 1600cc. Hoe de zaken er daar voorstaan, dat kan u HIER lezen

Andere klassen die we in Maasmechelen  aan het werk zien zijn de 2PK’s, Sprinters en de instapklasse RST. Verder nog vermelden dat de nationale rijders niet enkel strijd leveren voor het Belgische kampioenschap maar dat hun resultaat ook in rekening gebracht kan worden voor de BelNed-cup, de officieuze klassering opgemaakt op basis van resultaten behaald op het Eurocircuit en het Duivelsbergcircuit.

De trainingen zijn zaterdag en zondag telkens omstreeks 8u30 voorzien.

(foto J Dingenen)