In Baja Aragon, een wedstrijd in de FIA Cross-Coutry Rally Cup, zit de tweede dag erop. Het blijft de Tsjech Martin Prokop, die met zijn Ford F-150 aan de leiding blijft.

Een woelige etappe was het in deze Baja met bijna iedereen van de toppers die uiteindelijk deelden in de pech. Prokop zelf reed zich vast en zag zijn leiding uit handen gaan. Aron Domzala leidde dan met de Overdrive Racing Toyota Hilux het grootste deel van de eerste etappe tot hij meer dan 10 minuten verloor met twee lekke banden en nog eens meer dan vijf minuten toen hij in een gracht belandde.

Jakub Przygonski en Tom Colsoul konden hiervan niet profiteren want zij kregen ook een lekke band, die hen veel tijd kostte. Xavi Pons leek dan op weg naar de leiding maar hij kreeg problemen op de motor van zijn Toyota Hilux.

Dat alles betekende dat op het einde van de rit Prokop zijn leiding terug in handen kreeg, met een minuut en tien seconden voorsprong op de Overdrive Racing Hilux van de Rus Vassilyev. Xavi Pons staat voorlopig derde en Przygonski en Colsoul konden nog de vierde plaats redden.

Morgen is er de slotdag van de Baja Aragon met nog een lange etappe en dan kennen we tegen 15u30 de winnaar van deze editie.

(foto: bajaaragon.com)