De Silk Way rally, de cross-country rally die langs de befaamde “zijderoute” gaat, ging vandaag van start. De rally werd dit jaar in twee onderscheiden stukken gesplitst waarbij er in Rusland na meerdere lussen rond Astrakhan aan de Kaspische zee er dan richting Moskou wordt gereden.

De wedstrijd staat dit jaar niet op de kalender van de FIA Cross-Country Rally World Cup. Toch gaf Nasser Al-Attiyah de voorkeur aan deze wedstrijd en laat hij dus zijn rivalen de vrije hand in de Baja Aragon.

Het legt de Qatari geen windeieren want hij mocht meteen de eerste lus op zijn naam schrijven. Diverse concurrenten kwamen al in de problemen, zoals Nani Roma, die ziek de wedstrijd moest staken. De Brit Harry Hunt, met een van de “Dakar” Peugeots reed lek en verloor tijd terwijl ook Van den Brink zijn Renault truck moest parkeren met een benzinelek.

De wedstrijd gaat in de komende dagen via Wolgograd en Lipetsk naar de finish in Moskou op 27 juli, een aankomst waar naar verluidt ook president Putin aanwezig zou zijn. In september wordt dan het tweede luik van de Silk Way Rally georganiseerd in China.

(foto: silkwayrally.com)