• De pole positions voor de Duitse Formule 4 races op Hockenheim komen toe aan beide rijder van Van Amersfoort Racing. Voor race 1 is dat de Deen Frederik Vesti. Hij gaat voor aan rookie Leon Köhler en onze landgenoot Charles Weerts.
  • Liam Lawson pakte dan weer de pole voor de race van morgen, zondag, voor kampioenschapsleider Lirim Zendeli (US Racing CHRS) en rookie David Schumacher (US Racing CHRS), de zoon van Ralf Schumacher. Ze gaan voor aan een ander bekend volk met de 15-jarige Jack Doohan, zoon van vijfvoudig wereldkampioen 500cc motoren Mick Doohan, en Enzo Fittipaldi, de kleinzoon van tweevoudig wereldkampioen F1 Emerson… Charles Weerts haalde de top 10 op de startgrid niet.
  • Op donderdag mochten trouwens zeven F4 rijders lunchen met Sebastian Vettel. Lirim Zendeli, Liam Lawson, Enzo Fittipaldi, Niklas Krütten, David Schumacher, Joey Alders en Ferrari Junior Gianluca Petec, genoten van de antwoorden die de Duitse kampioen formuleerde op hun vragen.
  • De Brit Nick Yelloly haalde voor Fach Auto Tech de pole voor de race van de Porsche Supercup die morgen wordt gehouden in het kader van de Grote Prijs van Duitsland Hij deelt de eerste rij met Mikkel Pedersen (MRS GT-Racing) Beste rookie was Gustav Malja (Team Project 1). Onze landgenoot Glenn Van Parijs, die bij MRS Cup Racing zijn debuut maakt in de Porsche Supercup, haalde de 14de startpositie in een veld van 31 rijders (!) en was de derde beste debutant.

(foto: adac-motorsport)