In Spa-Francorchamps zijn de kwalificaties van de Europese en Belgische GT4 afgewerkt, met een dubbele polepositie voor de gloednieuwe Alpine A110 GT4 van CMR. De Belgen verdedigden zich goed, maar vooral de Mercedes-AMG lijkt een beetje moeite te hebben op de omloop in de Ardennen.

In de eerste sessie, die de startopstelling voor de eerste race van morgen bepaalt, was het de Nederlandse teamgenoot van Sam Dejonghe bij SRT, Bas Schouten die naar een 10de stek reed. Nog net in de top 20 volgden de teamgenoten van respectievelijk Stéphane Lemeret en Jason Vandenbalck, beide in een 3Y BMW M4, terwijl Nicolas Vandierrendonck 27ste werd. Louis-Philippe Soenen werd 46ste.

In de tweede sessie waren het de beide Belgische BMW-rijders, Lemeret en Vandenbalck die vooraan in de Belgische klassering eindigden, met een 16de en 17de plaats algemeen, voor Dejonghe die 21ste werd. Vannerum en Soenen werden 36ste en 42ste. Beide races zijn voor morgen.