Ter gelegenheid van zijn 100ste bestaansjaar, bracht Bentley een klein filmpje uit. Daarin wroden alle persoonlijkheden, verwezelijkingen en modellen in het voetlicht gezet.

Het gaat om een film met echte acteurs in 3D en met metalen sculpturen, vermengd met archiefbeelden.
Bentley Motors werd opgericht op 10 Juli 1919 en maakt zich klaar om zijn 100-jarig bestaan te vieren. Het Britse merk dat befaamde GT’s en luxe voertuigen uitbracht wil tientallen jaren aan innovatie, verwezelijkingen en vakmanschap eren door een kortfilm uit te brengen. “Samen zijn we buitengewoon: het verhaal van Bentley Motors” (Engelse titel: ‘Together we are Extraordinary: The Story of Bentley Motors.’)

Het begint bij Walter Owen Bentley zelf, die met een aluminium papierhouder de inspriratie zag voor een aluminium ontwerp van de zuiger. Dat alles komt dan tot leven in een muur en neemt de kijker mee naar het verhaal van Bentley, dat nu bijna 100 jaar duurt. Aan bod komen ook de Bentley Boys and Girls, de winnende Le Mans auto met de ‘Blower’ en de Speed 8, en Woolf Barnato, die een legendarische race reed tegen de ‘Blue Train’.

W.O. Bentley richtte het bedrijf op met als simpele doelstelling “een snelle wagen, een goede wagen, de beste wagen in zijn klasse” te bouwen. Op 10 juli 2018 begint bij Bentley het aftellen naar de 100ste verjaardag!

(foto/video: bentley-press.be)