Clubsport Racing, het gloednieuwe team van Anthony Kumpen, Tom Boonen, Philip Vandewalle, Bram Vanhengel, Joris Mans en bij uitbreiding Sam Dejonghe behaalde afgelopen weekend een schitterende 10eplaats in de Francorchamps Fun Cup. Een mooi debuut voor de eerste deelname van de ploeg in deze 25u Fun Cup race.

Het nieuwe team begon nochtans met best wat pech. Anthony Kumpen viel een week voor de start uit met een kwetsuur aan de enkel, opgelopen in de Nascar Whelen Euro Series. Bovendien bleek op donderdag de motor aan vervanging toe en moest de nieuwe tijdens de kwalificaties nog ingereden worden.Toen ook een zijdeur ineens vleugels kreeg leek het even een valse start van de 25u te worden voor het team van Clubsport Racing.  Gelukkig kon het team rekenen op de talentvolle Sam Dejonghe. Hij reed tijdens de allerlaatste seconden van de laatste kwalificatiesessie nog snel zijn snelste ronde en zette zo de veertiende tijd neer.

Na een bewogen start en een goed uitgedokterde brandstofstrategie bracht het team zich  van de 92e positie naar de 23e plaats. Daarop volgde een lange strijd om in de top twintig te geraken. Dat lukte dankzij de consistente rondetijden van het hele team. Sam Dejonghe en Tom Boonen namen de vroege uren afwisselend voor hun rekening, vervolgens namen Bram Vanhengel en Philip Vandewalle weer het stuur over. Dankzij de uitgekiende strategie van Joris Mans kon een stop worden uitgespaard en zo was het Tom Boonen die de laatste stint als volleerd sprinter afwerkte. Met vier wagens in dezelfde ronde was de zevende plaats nog mogelijk, maar dat was buiten het uitrijden van de Safety Car gerekend. Het bezorgde het team een rood licht bij het uitrijden van de tankzone. Gevolg: 2 verloren minuten die onmogelijk nog konden worden goedgemaakt in het laatste uur van de race. Toch eindigde Clubsport Racing zo op een welverdiende en mooie tiende plaats in Francorchamps en een zevende plaats in het Belgisch kampioenschap. Voor een team in zijn debuutjaar is dat op zijn minst opmerkelijk te noemen. Clubsport Racing heeft zijn entree niet gemist, ook naast de baan liet het team zich opmerken door hun enthousiasme en de leuke teamspirit. Ze vormen een graag geziene nieuwkomer in de Funcup.

Met dank aan M3M voor de voorbereiding en technische ondersteuning van het team, Hazgo, Sterckx, Castaar, LePlan Wine en Roberta Pastabar, de trouwe partners van Clubsport Racing die dit mogelijk maakten.

Afspraak in 2019! Met een nieuw reglement dat het team misschien wel eens heel goed zou kunnen uitkomen. De gewenste mix van gentlemen drivers, sterren en snelle profs is immers al aanwezig!

(persbericht)