De bekendheid van Thierry Neuville en zijn successen in het wereldkampioenschap rally, zetten een aantal jongeren aan het dromen om in zijn spoor te volgen. Dat is ook het geval met Arthur Kerkhove, een jongeman die stamt uit een familie die het autoracen nauw aan het hart ligt.

Vader Kerkhove leeft zich uit op de omloop van Francorchamps, maar trok ook naar Dakar en deed rally in het kader van de promotieformules van Citroën. En zo zat Arthur al op jonge leeftijd achter het stuur. Toch wijkt zijn weg af van de typische ladder die jongeren richting de autosport volgen. Na een korte periode in de karting met viertakt machines, en wat uitstapjes in de VW Fun Cup en 4L Trophy, richtte hij zich naar de… Historic rally! Daarin leeft hij zich uit op een Ford Escort met achterwielaandrijving, om zich het betere glijwerk eigen te maken. Het leverde hem in 2017 een titel op van Belgisch vicekampioen.

Vijf weken om 10.000€ te vinden

Vandaag is Arthur Kerkhove 22 jaar oud en wil hij verder aan de weg timmeren door deel te nemen aan de erg hoog aangeschreven Opel Adam Cup in Duitsland. Het is een promotieformule met als orgelpunt een deelname aan de Duitse manche van het wereldkampioenschap rally, de befaamde “Deutchland Rally, half augustus. Maar de benodigde budgetten hoog en daarom richtte hij een “crowdfunding” operatie in.

Ik deed in het begin van het seizoen mee aan de crowdfunding van een andere rijder. Zo kwam ik in contact met Rising Track en kreeg ik het idee onze eigen operatie te starten, “verduidelijkt Arthur Kerkhove. “Samen met mijn copiloot Rutger Govaerts zijn we volop bezig aan onze opmars. Elke wedstrijd verbeteren we ons, en het zou heel spijtig zijn moesten we dat allemaal mislopen omwille van financiële redenen. Ik heb nu binnen de vijf weken tijd een som nodig van 10.000 euro. Dat is ambitieus maar als jonge rijder moet je dat ook zijn, niet?

Arthur Kerkhove rekent nu op vrienden en op de sociale netwerken om deze operatie te doen slagen. En het kan lukken want al 80 sportlui konden hun projecten financieren via Rising Track. Nog dit seizoen kon de jonge Formule 4 rijder Ugo De Wilde zo zijn deelname aan het Franse kampioenschap financieren. Er zullen trouwens enkele gelukkige donoren worden geloot, die een VIP ticket bij Hyundai kunnen winnen voor de Deutchland Rally. Een bevoorrechte manier om Thierry Neuville te komen aanmoedigen. Geven we nog even mee dat de rallywagen van Arthur Kerkhove wordt klaargestoomd en onderhouden door het team van diezelfde… Thierry Neuville!