Met Rudi Loodts, een onverwachte Ben Lenaerts en Andy Leysen kenden we de winnaars van de onderscheiden klassen van de derde manche van het VAS regionale rallycrosskampioenschap. In de bakoven van Maasmechelen zagen we opnieuw felbevochten races op zaterdag.

Rudi Loodts heerst over de klasse C dit seizoen, de instapklasse in het regionale rallycross. Hij bleef tot nu toe ongeslagen. Loodts haalde met de Opel Corsa overtuigend de pole en reed in de finale weg van alles en iedereen. Devlin Thijs (eveneens Opel Corsa) werd tweede en de winnaar van de B- finale, Wim Van Tiggelen, knap derde op de Peugeot 205.

Dan was het de beurt aan de “kleinere” klasse 1, voor wagens met minder dan 1600cc cylinderinhoud. Het werd de dag van thuisrijder Ben Lenaerts in de Honda CRX. Hij haalde zijn eerste pole van het jaar en was meteen goed weg bij het vallen van de vlag. Een beetje verrassend koos hij om de jokerronde onmiddellijk te nemen, vanop de leiding, om daarna vol gas te geven op een vrije baan. Een tactiek die loonde. Lenaerts won voor Didier Dexters (MR2) en een goed gevolgde Jacky Simons.

De “zware” klasse B dan (+1600cc), waar we een zege zagen voor Andy Leysen in zijn BMW M5.  Van Nunspeet (voormalig klasse A kampioen) vierde zijn comeback in stijl en stond totaal onverwacht op de pole in de A – finale. Johnny Geudens was het snelst weg voor Andy Leysen maar die pakte de leiding na zijn jokerronde. Zege van Leysen voor Jonas Kemps en Steven Van Nunspeet, knap derde met de voorwiel aangedreven Honda tussen het BMW geweld.” 

(foto’s: P.Claesen en J.Dingenen)