Naar goede gewoonte belt autosportwereld.be voor de Belcar-wedstrijd altijd even met Andy Jaenen. Ditmaal was het gespreksonderwerp vooral… de Nascar in Tours, want het samenvallen van de beide series brengt heel wat aanpassingen met zich mee. Jaenen zelf blijft alvast in België.

Bij PK Carsport zien we Roger Grouwels en Bert Longin in de Porsche 911, de wagen die in Spa de laatste wedstrijd won, in de plaats van de afwezige Anthony Kumpen en Tom Boonen. Stienes Longin zal in de PG Motorsport Porsche GT4 dan weer vervangen worden door Tijn Jilesen. Bij de familie Pampel maken Maxim Pampel en Martin Doubek de verplaatsing naar Frankrijk niet, zij rijden gewoon in Zolder met de Wolf.

In de Speedlover Porsche van Pierre-Yves Paque/ Gregory Paisse/Olivier Meurens, zien ditmaal vader en zoon Beliën, terwijl de R&J BMW M3 terug van weggeweest is en de Silhouette van Hamofa zijn eerste afspraak heeft met de Belcar Series. De BMW Clubsport van Van der Horst en JJ Motorsport, zijn er, net als de Buffet BMW M235i niet bij.

Puntenstand

In het kampioenschap leidt Scuderia Monza by DVB RACING uiteraard comfortabel na twee zeges op rij, voor Deldiche Racing, beide met een Norma M20 FC, weliswaar
de eerste met de Honda-krachtbron en de tweede met de nieuwere Peugeot-motor. Eigen aan de Belcar filosofie is dat er compact groepje achtervolgers is, met onder meer de beide AR Performance BMW 325i , de VDW Motorsport BMW Z3M en een drietal Porsche 911.

De volledige stand van zaken vindt u hier.