De Ligier LMP3 #11 van Eurointernational en de Norma #39 van Graff Racing zijn de polesitters voor beide wedstrijden in de Road to Le Mans dit weekend. Ferrari vertrekt twee keer als eerste in de GT-categorie.

Mikkel Jensen was de snelste tijdens de eerste kwalificatiesessie die verschillende keren werd onderbroken met een rode vlag. Hij rijdt samen met de Nederlander Kay Van Berlo op een Ligier van Eurointernational en start de eerste race om 17u30 op donderdag op pole. Eric Trouillet en Adrian Trouillet reden de snelste tijd tijdens de tweede sessie en vertrekken zaterdag om 11u30 als polesitters aan de tweede manche.

De #71 AF Corse Ferrari van Piergiuseppe Perazzini en Marco Cioco was tijdens de eerste sessie de snelste in de GT-categorie, terwijl de Kessel Ferrari #8 van Sergio Pianezolla en Giacomo Piccini pole pakte voor de tweede race.

Eric de Doncker was met de Motorsport98 Ligier goed voor de elfde tijd tijdens de eerste sessie en was 29ste tijdens de tweede sessie. In een Ferrari van Spirit of Race was Fred Vervisch tweede in GT-categorie tijdens de eerste kwalificatie en Louis-Philippe Soenen zevende tijdens de tweede kwalificatie.

Foto © Jakob Ebrey Photography