Komend weekend trekt het Belgische kampioenschap rallycross naar het Duitse Buxtehude, nabij Hamburg, voor de derde manche van het BK.

Na het Circuit Jules Tacheny te Mettet en het Eurocircuit in het Nederlandse Valkenswaard is de Estering de derde stop. Na twee wedstrijden gaan Martijn Vanhove (Supernationals min 2 liter), Steve Otzer (Super1600), Luc Maris (Supernationals plus 2 liter) en Johnny Verkuringen (Supercars) als leider richting Buxtehude.

De belangrijkste titelpretendenten tekenen alle present en hier en daar krijgen de klassen enkele interessante aanvullingen. In Super1600 zien we bijvoorbeeld de Deen Magnus Dall met een Renault Clio op de lijst verschijnen.

Zaterdagnamiddag reeds zijn er trainingen èn de eerste van drie heats gepland. Zondag worden de overige heats afgewerkt waarna het vanaf 14u30 tijd is voor de (halve) finales.

Normaliter komen de Duitsers zelf later dit jaar op tegenbezoek. In de oorspronkelijke planning gebeurde dat op het Glosso-circuit te Arendonk, maar na de vergunningsperikelen aldaar is het wachten tot BORA meer details kan geven over het verdere verloop van het BK.