De Historic Grand Prix Zandvoort verwelkomt eind augustus twee schitterende Ferrari 156 ‘Sharknose’ Formule 1 auto’s, een wagen die tot het selecte gezelschap F1 modellen behoort die een mythische status hebben bereikt. Phil Hill won er een wereldtitel mee, teamgenoot Wolfgang von Trips eindigde (helaas postuum), als tweede. Het zijn zijn zoon Derek Hill en voormalig Ferrari F1 coureur Arturo Merzario die in Zandvoort de klok maar liefst 57 jaar zullen terugdraaien.

Beide bolides zijn eigendom van de Amerikaan Jason Wright, een deelnemer aan historische races en een grote fan van Phil Hill. In zijn ‘sharknoses’ paste Wright zowel de aanvankelijk gebruikte 1,5 liter V6 met een blokhoek van 65 graden toe als de latere 120 graden variant die succes op succes boekte.

Voor meer info kan u terecht op de site van de Historic Grand Prix Zandvoort.