Nog maar nauwelijks zijn de wagens en het materiaal ingepakt in Arendonk, of daar komt de volgende slalom al aan. Deze keer in Houthalen. Wat mogen we verwachten in Limburg?

Het wordt moeilijk om een pijl te trekken op het verloop van het slalom kampioenschap dit seizoen. Nog maar één zondag geleden zagen we een overwinning van Dominique Van Kerckhove. Van Kerckhove rijdt geen kampioenschap. Maar na Landen en Arendonk won hij wel twee van de vier verreden wedstrijden… Een winstratio van 50% dus. En voor zichzelf een successcore van 100%: twee deelnames, twee zeges! Ook al rijdt hij geen kampioenschap, als hij die stunt nog enkele malen herhaalt, en met nog enkele schrapresultaten in het verschiet, mag hij niet compleet worden uitgesloten.

Voor het overige ligt alles nog dicht bij elkaar. Er is nog geen sprake van een afscheiding zodat nog niemand op het huidige moment een bod kan uitbrengen op het kampioenschap.
Jelrik Suffeleers met de Suzuki Capuccino, Jurgen Ribbens met de VW Polo, Jornt Suffeleers met Peugeot 106, Jos Bronckaert met de Renault Clio, Dirk Smets en Philippe Van Stiphout, beiden met een Mini… Dezelfde namen komen vaak terug. Maar voorlopig lijkt niemand echt de bovenhand te kunnen halen, al hebben de broers Suffeleers, met elk een zege in handen, misschien een licht voordeel te hebben.

Hoe het allemaal verder zal verlopen, dat zien we in Houthalen. Op het 1200 meter lange parcours dat door Renstal Trommelke werd uitgelegd op het Europark Industrieterrein. Daar vertrekken aan de Lakerheiweg de eerste deelnemers om 11u. Er worden drie of vier reeksen gereden en 30 minuten na de aankomst van de laatste reeks kennen we de officiële uitslag. Er is een cafetaria voorzien waar de toeschouwers ook de tussenstanden en de tijden kunnen raadplegen.

Om op het Industrieterrein Europark te geraken in Houthalen neemt men de E314 uitrit 29, volg daarna richting Eindhoven. Na 4,3 km rechtsaf slaan (volg Houthalen Oost en Europark), dan na 0,7 km linksaf (volg Europark), na 1 km nogmaals linksaf (Europark). De toegang is zoals steeds gratis.

(vas)